EXPERT CARE, SUPERIOR RESULTS

Rezonanţă Magnetică Nucleară

RMN

  1. 1Metodă neiradiantă
  2. 2Excelent în diagnosticarea cancerului
  3. 3Metodă de investigaţie cu exactitate

Personal excelent, servicii de înalta calitate, iar medicii dau dovadă de mult profesionalim! Recomand!

Mircea

Durata procedurii
20 - 120 minute
Injecții necesare
Uneori
Eliberarea rezultatelor
Circa 2 zile

Rezonanța Magnetică Nucleară (RMN) este o tehnică imagistică de ultimă generație ce folosește un câmp magnetic puternic și unde radio pentru a furniza imagini cu rezoluție înalta ale regiunii din corpul uman selectate, oferind detalii anatomice și ale patologiei sau leziunii relevante cu acuratețe și precizie. Tehnica nu folosește radiație ionizantă (raze X) și este considerată sigură pentru pacient. În multe din cazuri, RMN-ul oferă informații care nu pot fi vizualizate prin radiografie, ultrasonografie sau tomografie computerizată.

Citește mai multCitește mai puțin
Before & after

Cu ajutorul Rezonanței Magnetice se pot investiga patologii de la nivel cerebral, vertebro-medular, musculo-scheletal, cardio-vascular și abdomino-pelvin. RM este modalitatea imagistică de selecție pentru detectarea leziunilor de la nivelul articulațiilor, fiind singurul examen noninvaziv care oferă o imagine detaliată a structurilor precum meniscuri (genunchi), ligamente sau tendoane. Pentru examinarea glandelor mamare, complementar ecografiei mamare și mamografiei, se efectuează examen IRM, ce poate diferenția uneori între leziuni maligne sau benigne și poate detecta leziuni multifocale. Uneori este necesară administrarea de substanță de contrast intravenoasă, pe bază de Gadolinium, dar riscul și gravitatea reacțiilor alergine sunt mult reduse comparativ cu cele dezvoltate la substanța de contrast iodată. Fiind o metodă neiradiantă, se poate efectua de către femeile gravide în ultimele două trimestre de sarcină, în special pentru eventuale malformații ale fătului evidențiate la examenul ecografic.

Citește mai multCitește mai puțin

Step by Step process

Step1
Pasul2

At The Clinic

After an initial consultation and a patch test 24 hours prior to your treatment, your personal laser practitioner will prepare the area you have selected for the treatment.

This will include cleansing the area and possibly shaving it. If you have any tattoos or moles these will be covered and you will be given protective eyewear.

Pasul3

The Treatment

Once the laser machine has been prepared, the treatment head is moved over the area of skin and activated. This procedure is almost entirely pain-free, and some clients say it feels similar to having an elastic band lightly snapped on the surface of the skin.

Pasul4

Post-Treatment/Results

In a few cases, the skin may appear slightly sore or red immediately after the treatment. The laser practitioner will apply a cooling aloe vera gel. Any redness will soon go down and you will begin to notice the results almost immediately after your first session.

Before & after

Drag the directional arrow left or right to view Before and After photos

before Rezonanţă Magnetică Nucleară after Rezonanţă Magnetică Nucleară
before Rezonanţă Magnetică Nucleară after Rezonanţă Magnetică Nucleară
before Rezonanţă Magnetică Nucleară after Rezonanţă Magnetică Nucleară
before Rezonanţă Magnetică Nucleară after Rezonanţă Magnetică Nucleară

Întrebări frecvente

Care sunt indicatiile general acceptate pentru RMN?

Imagistica prin rezonanță magnetică este din ce în ce mai folosită pentru diagnosticarea și urmărirea unei game largi de afecțiuni. Gama largă de organe examinate și de indicații include dar nu e limitată la:
• Creier – indicatii potentiale includ accident vascular cerebral/ patologie vasculara, epilepsie lobulara temporala, infectii, inflamatii, tumori
• Musculoscheletale - patologia elementelor sistemului musculoscheletal: artrite, artroze, infectii, inflamatii, traumatisme si sechelele lor
• Sarcina - indicatii pentru pozitia si invazia placentara, precum si revizuirea anomaliilor fetale

Trebuie sa stau nemiscat in timpul scanarii RMN?

Mișcarea afectează imaginile, limitând interpretarea și reducând acuratețea raportului medical deci da, este esențial să rămâneți nemișcat pe întreagă durata a examinării.

Injectarea subtantei de contrast constituie un risc?

Administrarea substanței de contrast - gadolinium este demonstrată a fi, în general, foarte sigură. Există totuși o rată scăzută de reacții alergice, raportate ca fiind aproximativ 1 din 1000 de reacții minore și 1 din 10000 de reacții semnificative. Administrarea este contraindicată în cazul persoanelor alergice și a celor cu insuficiență renală. Persoanele cărora se intenționează a li se administra substanța de contrast - gadolinium vor fi rugate să efectueze un set de analize înainte de scanare, ureea serica și creatinină fiind de extremă importanță.

Tratamente similare

Elda - în relații contractuale cu: