EXPERT CARE, SUPERIOR RESULTS

Informatii pacienti

Rezonanta Magnetica Nucleara

  • Program General
  • Luni – Vineri
    Sambata – Duminica
  • 07:30am – 7:30pm
    Închis

Inainte de scanare

Datorita campurilor magnetice puternice utilizate de scanerul RMN exista unele contraindicatii pentru examinarile RMN, cum ar fi prezenta de implanturi (placi, suruburi) sau artefacte (schije).

Pregatirea pacientului

Pregatirea pentru RMN este minima.Inainte de efectuarea examenului RMN vi se va cere sa va scoateti orice obiect metalic pe care-l avetiasupra dumneavoastra (ceas, bijuterii, proteze si aparate auditive, monezi, chei, telefoane, carduri).De asemenea, doamnelor li se va cere sa îndeparteze orice agrafe de par sau cleme.

Va veti schimba si veti imbraca un halat de unica folosinta inainte de a intra in aparat. Uneori, examenul RMN este suplimentat cu injectarea de substanta de contrast, pentru a putea evidentia mai bine detalii ale anumitor structuri/ tesuturi. In situatia in care vi s-a prescris un astfelde examen RMN cu injectare de substanta de contrast, este necesar sa fi facut in prealabil teste de sange (uree serica si creatinina) si sa veniti cu rezultatele acestor teste pentru a se asigura ca functiadumneavoastra renala permite folosirea substantei de contrast.

În timpul scanarii

Examinarile RMN dureaza de obicei între 30 – 60 de minute, în functie de ce parte a corpului este examinata, dar se pot prelungi pana la 120 minute pentru investigatiile ample. Veti fi intins pe patul RMN, în functie de zona scanata si veti fi rugat sa ramaneti nemiscat pe intreaga durata a examinarii.

Scanerul este controlat cu ajutorul unui computer care se afla în afara camerei RMN, iar personalulmedical va poate vedea printr-un panou de sticla si poate comunica cu dvs. printr-un interfon.Scanerul genereaza un zgomot puternic, care variaza pe parcursul scanarii. Vi se va da un accesoriu de apel (buton de alarma) pe care il veti putea folosi pe durata scanarii în cazul în care aveti nevoiede atentia personalului medical.Pentru a va asigura ca imaginile sunt clare, va repetam ca este extrem de important sa ramanetinemiscat pe tot parcursul scanarii si sa ascultati comenzile operatorului.

Dupa scanare

Scanarea RMN nu este asociata cu aparitia de efecte secundare si nu impun limitari ale activitatiidumneavoastra, astfel incat, dupa scanare, aveti libertatea de a parasi clinica si de a manca si de abea în mod normal. CD-urile cu imaginile scanarii RMN si filmele sunt disponibile tuturor pacientilor si pot fi solicitate înziua examinarii, iar rezultatul scris al examinarii vi se va elibera in maxim 72 ore, in functie de urgentasituatiei si de complexitatea diagnosticului.

Costul examinarii RMN

Credem ca este important sa cunoasteti costurile exacte ale examinarilor RMN inainte de a lua orice decizie privind colaborarea cu clinica noastra. Medicul dumneavoastra v-a recomandat efectuarea unui examen RMN pentru ca starea dumneavoastra de sanatate impune acest lucru iar, ori de câte ori este posibil, clinicile ELDA din tara vin in intampinarea nevoilor dumneavoastra si va ofera preturi fixe pentru diverse “pachete” (scanare RMN cerebrala + angiografie, scanare RMN pachet scanare 2 segmente coloana vertebrala etc), concepute in asa fel incat sa se optimizeze tipul de investigatie, precum si timpul si pretul platit de dumneavoastra.

Va rugam sa consultati lista de preturi de pe website pentru detalii privind investigatiile individuale sau parte a unui pachet si va rugam sa nu ezitati sa intrebati personalul nostru in situatia in care doriti mai multe informatii.

Plata examinarii

Exista doua modalitati de plata pentru examinarile RMN in clinicile noastre: fie achitati in nume propriu contravaloarea investigatiei, fie platiti prin intermediul asigurarii de sanatate.

In cazul in care achitati in nume propriu, clinicile ELDA accepta toate modalitatile de plata: plata numerar, cu card bancar sau transfer bancar. In cazul transferurilor bancare examinarea va fi facuta dupa confirmarea transferului bancar.

Tehnologie

Tehnologie

Sustinuți de o tehnologie ultra-performantă, ne îndeplinim promisiunea de a oferi fiecărui pacient cele mai bune soluții medicale.

Contact

Contact

Un reprezentant ELDA te va contacta în maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.

Contactează-ne

    Elda - în relații contractuale cu: